28 Nisan 2012 Cumartesi

Sarı pırlanta - mavi pırlanta

Sarı pırlanta beyazlara oranla daha değerli. Çünkü çıkartılan her bir milyon elmastan sadece bir sarı pırlanta üretebiliyor. Bu nedenle kadınların yeni gözdesi oldu.

Harry Winston, New York’ta, Beşinci Cadde’de düzenlediği özel bir geceyle, dünyanın en değerli pırlantalarından, mavi renkli ‘Hope Diamond’ı yeni tasarımıyla sergilediğinden beri, mavi pırlantalar da kalplerdeki yerini aldı. Nadide pırlantaların ustası olarak bilinen Harry Winston tarafından 1958 yılında Smithsonian Doğal Tarih Müzesi’ne bağışlanan 45.52 kırat büyüklüğündeki bu doğal hazine, 1949-1953 arasında değeri 1 milyon doların üzerindeki diğer pırlantalarla Amerikan şehirlerini dolaşarak sergilenmişti.


Önde gelen markaların çalıştığı koleksiyonlarda doğanın etkilerini de görmek mümkün. Bir kelebek, beyaz altın ve mavi pırlantalardan yapılan bir kolyenin üzerinde dinleniyor. Etkileyici görünümüyle mavi pırlantalardan oluşandan yıldız şeklinde bir bilezik bizi yıldızların anlamını anlamaya ve derin maviliğin sırlarını çözmeye davet ediyor. Sıradışı mücevher markası Roberto Bravo’nun Naviblue koleksiyonu, bu akıma uygun, mavi pırlantalarla hazırlanmış özel tasarımlardan oluşuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder