28 Nisan 2012 Cumartesi

Pırlanta iyi bir yatırım aracıdır

 Binlerce yıldır yeryüzünde olan değerli ve göz kamaştırıcı bir taş olan pırlanta sembolik özellikleri ile yeni bin yıl için en uygun armağan olma özelliğini taşıyacak. İnsanoğlunun yeryüzünde ilk var olduğu tarihten itibaren takıların kadınlar için taşıdığı anlamda bir değişiklik olmamıştır. İlk çağdan milenyum kadınına gelinceye kadar her dönemde takılar üretildi ve bayanların beğenisine sunuldu.

Her geçen yıl kuyum sektöründe gelişmeler yaşanıyor. Çarpıcı modeller, evliliğe hazırlanan bayanlara farklı seçenekler sunuyor. Kadınlar artık yatırım için yastık altı altın yönteminden vazgeçmeye başladı. Bankalar bile altın hesabı açabiliyor. Bu nedenle hem takı olarak hem de yatırım olarak altının yerini pırlanta almaya başladı.
Türkiye, altın talebinde ilk beş ülke arasında.  Türk mücevher sektörü bugün on binlerce perakende satış mağazası, binlerce küçük ve orta ölçekli üreticisi, yarım milyona yakın istihdam ile 10 milyar doları aşan  büyüklüğe sahip. Ülkemiz bu verilerle dünyada İtalya’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. İnsanlarda pırlantanın çok pahalı olduğuna dair bir algı var. Ya da pırlanta ile yatırım yapılamayacağını düşünüyorlar. Güzel bir takı olmanın yanı sıra güzel bir yatırım aracı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder